2012. okt. 20.

~~Plugin problémák orvoslása




Sokszor kapok segítségkérő leveleket, amelyekben azt panaszolják legtöbbször, hogy a pluginok nem működnek. Gyakran kapják a következő hibaüzenetet:
"Paint Shop Pro was unable to load the requested plugin filter. The plug-in may not be installed properly or may be missing files. (Plug-in: plugin neve.8bf)"
Könnyebb a megoldás, mint hinnénk. Szükségesek ugyebár a dll fájlok, a plugin.dll, valamint az msvcrt10.dll. Szerintem ezt már sokan tudják, azt viszont nem, hogy 32, ill. 64 bites operációs rendszer esetén máshová kell őket bemásolni. 32 bites esetén a C-Windows-System32 mappába, míg 64 bites esetén a SysWow64 nevű mappába, ami a System32 mappa alatt található. Ezután újra működni fognak a pluginok, kipróbált dolog.

Van olyan eset, amikor feltelepítjük a programot és mondjuk a 64 bites verziót választjuk, régebben azonban a 32-est. Pluginjaink is 32 bitesek voltak. Ekkor azt tapasztaljuk, hogy gyakorlatilag nincs olyan plugin, ami betöltődne a programba. Ebben az esetben töröljük a programot, majd installáljuk a 32 bitest. Ugyanolyan jól működik, mint a 64 bites, csak így most már a pluginok is használhatóak lesznek, ahogy régen.

Nincsenek megjegyzések: