2011. jún. 4.

~~Kijelölés szerkesztése

Bizonyára már ti is találkoztatok azzal a kellemetlenséggel,amikor egy tárgy viszonylag szabályos,de el van forgatva,így aztán nehéz leradírozgatni körülötte a felesleget,ha pl.tubusnak szeretnétek.Milyen jó is lenne körbevágni...Nem lehetetlen!Erre a speciális esetre remek a kijelölés szerkesztése.Vegyük mondjuk ezt a képet a tojásokkal:Egyszerű dolgunk lenne,ha egyenesen állnának,de ezek jó cimborákként egymásnak dőltek.
Nézzük,hogy lehet mégis körülvágni őket szépen!


÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

1.)Ha a rétegpalettán background a kép neve,akkor alakítsátok át sima réteggé:Layers--Promote Background Layer.


2.)A tool palettán kattintsatok a Selection Tool-ra és állítsátok ellipse-re:3.)A tojás közepétől indulva rajzoljunk egy ellipszist,nagyjából akkorát,mint a tojás.4.)Selections--Edit Selection:Ekkor pirossal lesz kijelölve a terület.


5.)Klikkeljünk a Raster Deform Tool-ra:-ezáltal szerkeszthető lesz a kijelölés.Az eszközt a következőképpen állítsuk be:
6.)Most a szögeknél fogva mozgassuk a piros kijelölést úgy,hogy a lehető legjobban lefedje a tojást,ne lógjon ki sehol nagyon.
Meg kicsit se :-D7.)Klikkeljünk újra az Edit Selection ikonra,ekkor megint megjelennek a menetelő hangyák.
Tárárátátátátáá,hangyááák sorakozóó!!:-D
Most kell egy invert,ha nincs a vegyesboltban,próbáljuk a selections menüpontot:-D:Selections--Invert.
Majd klikk a kisollóra,vagy a delete gombot nyomjuk le a billenytűzeten.

8.)A Raster Deform Tool-lal forgassuk el a tojást,hogy egyenesen álljon.Szabjuk le a felesleges területet a Crop eszközzel.,majd mentsük tubusnak.

Zöld erdőben jártam,sok jó plugint láttam.Nem akart működni,szabad-e feltörni?(A tojást!!)Nincsenek megjegyzések: