2011. jún. 4.

~~Nyalóka:-PA következő tutorialhoz szükség lesz pl.: a Gulim  nevű betűtípusra, vagy a VagRoundedBt is megfelel a célnak. Ha netán nem tudja valaki,hogy kell új betűtipust telepíteni, az a "itt"  elolvashatja.

1.)Kérjünk egy transzparens alapot,majd a fent említett betűtípussal felírunk egy "J"-betűt.A vektor forgatójával fordítsuk meg.
2.) Kell egy piros-fehér,vagy zöld-fehér csíkos minta, ez legjobb, ha benn van a szokásos háttereink között, de egy új alapra is gyorsan készíthetünk egyet.


3.) Most a Sculpture effekttel, amit a texture effektekben találtok meg, ezt a csíkos mintát applikáljuk a fordított j-betűnkre. Kitölthetjük a formát a kannával is, ott még el is lehet forgatni a mintát, tehát az is nagyon jól megfelel a célnak.4.) Kidomborítjuk: Effects--3D Effects-- Inner Bevel, de használhatjátok az eyecandy bevelt is, én ezt használtam. 

5.)Selection--Select All. Selection--Float. Selection--Modify--Contract Selection. Zsugorítsuk össze annyira a kijelölést,hogy középen maradjon egy közepes vastagságú sáv. Kérjünk új réteget, majd a kijelölést töltsük ki fehérrel.

Menjünk a csíkos rétegre. Ismét Select All, majd Float.
Ezután Adjust--Blur--Gaussian Blur: 5 pixel.


Elkészült a díszecske, lehet még tubussal rátenni apróbb dekorációkat, illetve árnyékot:
 
 Nincsenek megjegyzések: