2019. jan. 8.

Több preset shape mentése újként-Save multiple preset shape as one

Hú, de nagyon régen írtam már ide...Lehet itt az ideje egy pár új tutorialnak :) Mostanában kezdtem el újra rajzolgatni, mármint intenzívebben és majd' egy órán keresztül próbáltam kitalálni, hogy is kell több preset shapet egyként menteni.

Pedig tudtam ám, csak kiesnek olyan dolgok, amiket nem használ gyakran az ember és olyankor mérges is vagyok, hogy hogy lehet ilyesmit elfelejteni, pedig hát persze, hogy el lehet, nem használja ezt minden nap az ember :)

 Szóval elkezdtem kutatni a neten és képzeljétek el, nem találtam, hogy hogy lehet megoldani, arra emlékeztem, hogy tök egyszerű, ám el kellett teljen jó egy óra, mire beugrott. Azalatt próbálgattam, meg kutattam, de mint írtam is, nem találtam sehol megoldást. No, száz szónak is egy a vége, jöjjön a tutorial. Egy nagyon egyszerű dolgot szerettem volna új ps-ként menteni, néhány kört:

Így néz ki a rétegpaletta:Minden réteget nevezzünk át, kattintsunk a névre a rétegpalettán és adjunk olyan nevet a rétegeknek, amit még nem használtunk. Ez nagyon fontos, ui. ha meglévő nevet adunk, akkor összeütközésbe kerül a már azon a néven futó formával és nem fog megjelenni a shapek között! Én egyszerűen csak kk1.2.3. stb-re neveztem át. Nevezzük át továbbá a legfelső réteget is, amelyiken együtt szerepel minden alréteg. Én "körök"-et írtam oda.Most nyomjuk meg a Ctrl+A billentyűkombinációt, ekkor kijelöljük az összes réteget.
 A kijelölés után kattintsunk jobb gombbal a felső réteg ALATTI rétegen és kattintsunk a group parancsra.


Most ismét nevezzük át az összevonás után kapott réte
get, ennek lehet ugyanaz a neve, mint a felette lévőnek:
Most már nincs más hátra, mint a mentés: File-Export-Shape, vagy klikk az export shape ikonra:

 Ha mindent jól csináltunk, akkor a preset shapek között megjelenik az új forma. 

Nincsenek megjegyzések: